59. PISA Yönetim Kurulu Toplantısı İstanbul’da yapıldı

PISA Yönetim Kurulu Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’ (PISA) kapsamında gerçekleştirilen ’59. PISA Yönetim Kurulu Toplantısı’, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci’nin katılımıyla İstanbul’da organize edildi. Yelkenci’nin yanı sıra ülke temsilcileri ve birçok eğitimci toplantıya iştirak etti.

Toplantıda, PISA 2022 analiz ve raporlama çalışmaları, PISA 2025’in ilerleme durumu ve sonuçların raporlama süreci ile PISA 2029 döngüsünde okuma becerileri değerlendirme çerçevesinin geliştirilmesi, medya ve yapay zeka okuryazarlığı ile anket geliştirme süreci gibi konular ele alındı. Ayrıca, PISA’nın uzun vadeli stratejisi, araştırma-geliştirme ve sektördeki yenilikler toplantıda görüşüldü. Bunun yanı sıra MEB yetkilileri, toplantıya katılanlara Türkiye’nin eğitim sistemi hakkında bilgi verdiler.

‘Okuma Becerileri Toplumsal Kalkınmanın Anahtarıdır’

Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci’nin yaptığı konuşmada, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli oluşturulurken, Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı ve PISA verileri gibi veriler büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda, matematik okuryazarlığı, fen okuryazarlığı ve okuma becerilerinin bireysel gelişim ve toplumsal kalkınmanın temeli olduğu vurgulanmaktadır” denildi.

 

Eğitim alanında gerçekleştirilen toplantının ardından Bakan Yardımcısı, “Bugünün öğrencilerine kazandıracağımız üst düzey düşünme becerileri yarının güçlü toplumunu inşa edecektir” ifadesinde bulundu. Türkiye’nin eğitim sistemini ileri taşımanın yanı sıra daha adil, kapsayıcı ve barışçıl bir dünya inşa etmek için kararlı bir şekilde çalışacaklarını belirtti.

Related Posts

Aralarında Hadise de var; Eurovision’un eski yarışmacılarından çağrı: EBU, soykırımcı İsrail’in işlediği suçları aklıyor

Aralarında Hadise de var; Eurovision’un eski yarışmacılarından çağrı: EBU, soykırımcı İsrail’in işlediği suçları aklıyor

Kariyer planlamasında parayı değil kişisel gelişimi önemsiyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Türkiye genelindeki Bilim ve Sanat Merkezleri’nde (BİLSEM) eğitim alan öğrencilerin kariyer gelişimlerinin incelenmesine yönelik araştırma yapıldı. Buna göre öğrencilerin, kariyer planlamasında maddi kazanç yerine kişisel gelişimlerine öncelik verdikleri belirlendi.

2025 MEB AGS ne zaman? Akademi Giriş Sınavı başvuru tarihi ne zaman? AGS başvurusu nasıl ve nereden yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı’nın (AGS) ayrıntıları belli oldu. Peki, 2025 MEB AGS ne zaman? Akademi Giriş Sınavı başvuru tarihi ne zaman? AGS başvurusu nasıl ve nereden yapılır?

23 Nisan’da ne oldu?

23 Nisan 1920, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açıldığı tarihtir. TBMM, Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olan Ankara’da açıldı ve ülkenin yönetim merkezi haline geldi. Türkler için en önemli günlerden biri olan …

Kaymakam, 23 Nisan Bayramı’nda Koltuğunu Öğrencilere Devretti

Sinop’un Gerze ilçesinde Kaymakam Mehmet Deniz Arabacı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu temsili olarak ilkokul öğrencilerine devretti. Kaymakam Arabacı, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Nehir …

Quick Sigorta, 23 Nisan İçin Çocuklara Sanatsal Etkinlikler Düzenliyor

Quick Sigorta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çocuklara yönelik sanatsal etkinlikler düzenliyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Quick Sigorta’nın Ataşehir’deki genel müdürlük binasında yer alan Quick Art Space, 23 Nisan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir