Dişlerinizi fırçalarken gördüğünüz kırmızılık, haftalarınızı mahvedebilir

Diş Eti Kanaması: Küçük Bir Belirti, Büyük Bir Tehlike!

Dişlerinizi fırçaladığınızda veya lavaboda fark ettiğiniz hafif kırmızılık genellikle göz ardı edilir. Ancak uzmanlar, bu ufak belirtinin ağız sağlığınız için ciddi bir uyarı olabileceğini belirtiyor.

Diş Eti Kanamasıyla İlgili Önemli Bilgiler

Diş eti kanaması genellikle diş eti iltihabının ilk işareti olabilir. Plak birikmesiyle oluşan diş eti iltihabı, diş etlerini tahriş ederek kanamaya neden olabilir. Eğer tedavi edilmezse, bu durum daha ciddi diş eti hastalıklarına yol açabilir.

Ağız Sağlığından Genel Sağlığa Etkileri

Diş eti hastalıkları sadece ağız sağlığını etkilemez, aynı zamanda kalp rahatsızlıkları, diyabet ve hamilelik komplikasyonları gibi ciddi sağlık sorunlarıyla ilişkili olabilir. Yani, ağız içinde başlayan ufak bir sorun, tüm vücut sağlığınızı etkileyebilecek büyük bir krize neden olabilir.

Yapılması Gerekenler

  • Dişlerinizi günde en az iki kez, yumuşak kıllı bir fırça kullanarak doğru teknikle fırçalayın.
  • Günde bir kez diş ipi kullanarak diş aralarındaki plak birikimini önleyin.
  • Devam eden diş eti kanaması durumunda mutlaka bir diş hekimine başvurun. Erken müdahale, ilerleyen diş eti hastalıklarını durdurabilir.
  • Dengeli beslenme ve yeterli C vitamini alımı da diş eti sağlığı için önemlidir.

Related Posts

“İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasına 6 haftada yaklaşık 5 milyon kişi katıldı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde hayata geçirilen “İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasının ilk 6 haftasında, 4 milyon 923 bin 302 kişinin boy ve kilo ölçümlerinin yapıldığını bildirdi. Ölçümler sonucunda, 2 milyon 985 bin 25 kişinin vücut kitle indeksinin, normal kilo aralığının üzerinde olduğu tespit edildi

Klima kullanımında en sık yapılan 5 yanlış: Siz de yapıyor olabilirsiniz

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, serinlemek için tercih edilen klimaların sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, “Klimalar oda içerisindeki havayı alır, soğutur ve tekrar geri verir. İçerideki aynı hava devridaim olduğu için bir süre sonra o hava kirlenir” dedi.

Yaz aylarında duşta yapılan ölümcül hata!

Yaz aylarında artan sıcaklıklar nedeniyle pek çok kişi serinlemenin yollarını ararken, çareyi soğuk suyla duş almakta buluyor. Ancak uzmanlara göre bu yaygın alışkanlık düşündüğümüz kadar masum değil ve bazı sağlık riskleri barındırıyor.

Uzmanı açıkladı: Lenfödem mi selülit mi?

Lenfödemin ilerleyen aşamalarında hastalarda hareket zorluğu ve yaralar içinde kalan kollar ve bacakların görebildiğine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, “Lenfödem sinsi-ilerleyici, kronikleşen ve ileri evrelerde tedavi edilmesi zorlaşan bir hastalıktır. İşte bu nedenle erken evrede tanınması çok önemlidir” dedi.

MIT’den Harvard’a… Uzmanların yaşlanmayı durduran ilaçları

Tıpta son yıllarda “geroprotektif” (yaşlanmayı geciktirici) adı verilen bir ilaç sınıfı ortaya çıktı. Bu ilaçlar, hücre yaşlanmasını geciktirmeyi, iltihabı azaltmayı ve metabolik dengeyi korumayı hedefliyor.Metformin, Rapamisin, NAD+ ve türevleri bu sınıfa örnek. Farelerde yaşam süresini uzattığı görülen bu moleküller, insanlarda da benzer etki yapar mı sorusu, henüz yanıt bekliyor.

Antidepresan İlaçları Ne İşe Yarar?

Antidepresan ilaçları ne işe yarar?  Türkiye’de artık şeker gibi tüketilen antidepresan ilaçları neden kullanılır?