Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!

Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi’nden Anksiyete Hakkında Önemli Bilgiler

Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi’nde görevli Uzman Klinik Psikolog Cemre Ece Gökpınar, anksiyete, anksiyete ile baş etme yolları ve tedavi seçenekleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Belli Düzeydeki Anksiyete Motive Edici Olabilir

Anksiyetenin genellikle olumsuz algılandığını belirten Gökpınar, aslında bu duygunun kişileri koruduğunu ve yönlendirdiğini ifade etti.

Sınav kaygısı yaşayan bir kişinin anksiyetesinin motivasyon sağlayabileceğini vurgulayan Gökpınar, anksiyetenin işlevsellik bozduğu durumlarda önlem alınması gerektiğini dile getirdi.

Kaygının Kaynağındaki Düşünceyi Fark Etmek Önemli

Kişilerin işlevselliklerinin bozulmaya başladığında tedavi arayışına girdiğini belirten Gökpınar, kişilerin yaşadıkları olaya karşı duydukları korkunun kaynağını anlamak gerektiğini söyledi.

Spesifik bir olayı örnek göstererek yardım isteyen kişilerde, kaygılanılan durumun altında farklı sebepler olabileceğini belirten Gökpınar, düşünceyi fark etmenin önemini vurguladı.

Telkinler Yetersizlik Duygularını Pekiştirebilir

Anksiyeteyi azaltmak için dikkat dağıtıcı aktiviteler yapmanın önemine değinen Gökpınar, fiziksel aktivitenin anksiyeteyle baş etmede etkili olduğunu belirtti.

Düşünceleri yönlendirmenin zorluğuna dikkat çeken Gökpınar, telkinlerin yetersizlik duygularını artırabileceğini söyleyerek, kişilere desteğin telkinlerden uzak durarak dinlemeye odaklanmalarını önerdi.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

“İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasına 6 haftada yaklaşık 5 milyon kişi katıldı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde hayata geçirilen “İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasının ilk 6 haftasında, 4 milyon 923 bin 302 kişinin boy ve kilo ölçümlerinin yapıldığını bildirdi. Ölçümler sonucunda, 2 milyon 985 bin 25 kişinin vücut kitle indeksinin, normal kilo aralığının üzerinde olduğu tespit edildi

Klima kullanımında en sık yapılan 5 yanlış: Siz de yapıyor olabilirsiniz

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, serinlemek için tercih edilen klimaların sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, “Klimalar oda içerisindeki havayı alır, soğutur ve tekrar geri verir. İçerideki aynı hava devridaim olduğu için bir süre sonra o hava kirlenir” dedi.

Yaz aylarında duşta yapılan ölümcül hata!

Yaz aylarında artan sıcaklıklar nedeniyle pek çok kişi serinlemenin yollarını ararken, çareyi soğuk suyla duş almakta buluyor. Ancak uzmanlara göre bu yaygın alışkanlık düşündüğümüz kadar masum değil ve bazı sağlık riskleri barındırıyor.

Uzmanı açıkladı: Lenfödem mi selülit mi?

Lenfödemin ilerleyen aşamalarında hastalarda hareket zorluğu ve yaralar içinde kalan kollar ve bacakların görebildiğine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, “Lenfödem sinsi-ilerleyici, kronikleşen ve ileri evrelerde tedavi edilmesi zorlaşan bir hastalıktır. İşte bu nedenle erken evrede tanınması çok önemlidir” dedi.

MIT’den Harvard’a… Uzmanların yaşlanmayı durduran ilaçları

Tıpta son yıllarda “geroprotektif” (yaşlanmayı geciktirici) adı verilen bir ilaç sınıfı ortaya çıktı. Bu ilaçlar, hücre yaşlanmasını geciktirmeyi, iltihabı azaltmayı ve metabolik dengeyi korumayı hedefliyor.Metformin, Rapamisin, NAD+ ve türevleri bu sınıfa örnek. Farelerde yaşam süresini uzattığı görülen bu moleküller, insanlarda da benzer etki yapar mı sorusu, henüz yanıt bekliyor.

Antidepresan İlaçları Ne İşe Yarar?

Antidepresan ilaçları ne işe yarar?  Türkiye’de artık şeker gibi tüketilen antidepresan ilaçları neden kullanılır?