Sarıgöl Üzüm Üreticileri, Hasada Hazırlanıyor
Bağlarda büyüyen üzüm salkımları öncelikle düzenlenir ve ardından standart salkım haline getirmek için fazla tomurcuklar dikkatlice kesilir. Sarıgöl Emcelli Mahallesi’nden çiftçi Ahmet Tosun, salkım aralama işlemlerinin önemine vurgu yaparak, “Bağlarımızın işi hiç bitmiyor. Bir iş tamamlanırken diğeri başlar. Hasat zamanına kadar bağlarla uğraşıyoruz. Bayramın ardından salkım budama işlemleri daha fazla yoğunlaşacak. Üzümlerimizi taze olarak ihraç edebilmek için bu adımları atmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Sarıgöl’deki üzüm üreticileri, yıl boyunca bağlarında özenle çalışarak hem kaliteyi yükseltmeyi hem de ihraç edilebilir ürün elde etmeyi amaçladıklarını belirtti.